Therapie met de steun van de paarden, geitjes en de natuurlijk omgeving!

Herstel en Groei door de Kracht van dieren

Welkom bij onze therapiepraktijk, waar we geloven in de kracht van de relatie tussen mens en paard. We ervaren dat ook andere dieren, zoals de geitjes ondersteuning kunnen bieden.

Wat maakt therapie met dieren zo bijzonder? Het unieke vermogen van paarden om een diepe connectie aan te gaan met mensen staat centraal. Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale communicatie en reageren op subtiele signalen. Door met deze prachtige dieren te werken, worden vaardigheden zoals vertrouwen, assertiviteit, communicatie en emotionele regulatie op een natuurlijke en effectieve manier ontwikkeld.

Of het nu gaat om het verbeteren van motorische vaardigheden, het overwinnen van angsten, het omgaan met stress of het bevorderen van zelfvertrouwen, therapie met dieren kan een waardevolle aanvulling zijn op traditionele therapieën.

We bieden een breed scala aan programma's, waaronder:

  • Therapeutisch rijden: Gericht op het verbeteren van fysieke en emotionele vaardigheden door middel van paardrijden.
  • Grondwerk: Activiteiten naast het paard om vertrouwen op te bouwen, communicatie te verbeteren en zelfbewustzijn te vergroten.
  • Mentale gezondheidsprogramma’s: Ondersteuning bij stress, angst, trauma en andere emotionele uitdagingen.

Equitherapie is geschikt voor mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden, waaronder kinderen, volwassenen en ouderen. Onze faciliteit biedt een veilige, ondersteunende en natuurlijke omgeving waarin groei en genezing worden aangemoedigd.

Als u op zoek bent naar een holistische benadering van therapie, waarbij de harmonie tussen mens en dier centraal staat, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Ontdek zelf hoe de therapie levens kan veranderen en een bron van inspiratie en genezing kan zijn.

Contacteer ons

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze programma’s en hoe equitherapie u of uw dierbaren kan helpen op het pad naar herstel en welzijn.