Ontdek Deurle's Geitenhoeve

Geitenhoeve

ADOPTEER nu je bokje!

Nog twee lammetjes Aladin en Mufasa zoeken een thuis! 

Wist je dat:

  • bokjes niet stinken!  Wanneer je je bokje castreert heb je geen geurhinder. (onze Bambi is hier een heel mooi voorbeeld van, kom hem gerust eens bezoeken)
  • onze bokjes van dag 1 met de papfles worden opgevoed. Als je een bokje adopteert, kan je zelf het flesje komen geven. Zo creëer je al van dag 1 een unieke band.
  • bokjes zijn super intelligente en lieve dieren. Je kan ze niet alleen knuffelen maar je kan hen ook trucjes leren, met hen gaan wandelen enz.

Heb je interesse? Aarzel niet ons te contacteren en we bezorgen jou met veel dierenliefde de nodige uitleg 🙂

Een nieuw avontuur in Deurle.

In 2022 werd Deurles Moment uitgebreid met een kudde melkgeitjes.

Een agrarische activiteit waarvan niet alleen wij maar ook de buurtbewoners van kunnen meegenieten. Pure ambacht en direct contact met de dieren zonder dat we ze moeten uitbuiten. Het was een hele zoektocht die ons tot in Amsterdam bracht. Daar kwamen we in contact met Iris en haar broer die er de “Ridammerhoeve” uitbaten. We hebben een gelijkaardige passie voor dieren en zijn net als hen gemotiveerd om onze passie met iedereen te delen. 

Onze "Disney" geitjes.

Januari 2022. De eerste melkgeitjes komen aan in Deurle. 10 miekes en 1 bokje. Ze krijgen allemaal een Disney naam. Minnie, Ariel, Aurora, Belle, Tinkerbelle, Malificent, Cinderella, Sneeuwwitje, Alice & Lady. En uiteraard Bambi. Het bokje die de mascotte van onze kudde zal worden. De bokjes hebben helaas weinig waarde aangezien ze geen melk kunnen produceren. We hebben Bambi geadopteerd. Toen we onze lammetjes bestelden bij de Buckwalhoeve waren Bambi en zijn zusje Minnie de eerst geboren lammetjes.

September 2022. Prins John komt aan in Deurle. DE bok die de vader wordt van de eerste Deurles Saanen geiten lammetjes !

Januari 2023. Op 6 januari 2023 werd een echo genomen ter controle of onze meisjes drachtig zijn. Wat blijkt? Ze zijn allemaal drachtig!! We bereiden ons voor op de komst van een heleboel schattige lammetjes !

Maart 2023. Op 13 maart wordt Rakker geboren. Ons eerste zelf gefokte lammetje. Iets later volgen er nog 11 kerngezonde lammetjes. Onze kudde melkgeiten zal groeien met 7 extra melkgeitjes. Sneewwitje, Tiger Lily, Sarabi, Marie, Duchess, Jasmine, Melody.

IMG 9191
IMG 9190

Toekomst

Onze meisjes krijgen de kans om op te groeien tot prachtige dames. Ze spelen in de speelweide, grazen klavers in hun grasweide en krijgen dagelijks de nodige knuffels van onze familie en alle bezoekers. We zijn ervan overtuigd dat alleen de beste verzorging en een goede leefomgeving zorgt voor heerlijke melkproducten!

Verse melk, eitjes en zoveel meer... Vraag naar ons aanbod.

Wist je dat…

*Geitenmelk de meest gedronken melk op aarde is? Maar (spijtig genoeg) niet in onze streek.

*Geitenmelk minder lactose bevat dan koemelk. Ook het feit dat de vetketens kleiner zijn dan die van koemelk maakt dat de meeste mensen met lactose intolerantie toch geitenmelk kunnen verteren. 

*Geitenmelk het dubbele aan waardevolle mineralen bevat.

*Geitenmelk witter is dan koemelk.

*Geitenmelk weinig zout bevat.

*Calcium uit geitenmelk beter geabsorbeerd wordt en leidt tot een hoger calciumgehalte in spier- en botweefsel. Rauwe geitenmelk heeft van alle zuivelproducten het grootste botvormend vermogen. 

*Kom onze hoeve bezoeken en geniet van dagverse eitjes van onze kippen!

*Geitjeszeep, super voor de gevoelige en drogehuid. 

IMG 9189